MESLEK LİSELERİ AİLELERLE BULUŞUYOR

Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor

Sosyal Sorumluluk Projesi Okulumuzda Yeniden Hayat Buluyor.

06.02.2022 367

Genel Müdürlüğümüze bağlı mesleki ve teknik Anadolu lisesi, çok programlı Anadolu lisesi ve mesleki eğitim merkezlerinin eğitim verdiği alan ve dallarla örtüşen konularda öğrencilerin sahip oldukları millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla öğretmenleriyle birlikte öncelikle okulun bulunduğu mahalle olmak üzere sırasıyla ilçede ve ilde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi kişilerin hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ve yardımları, onları mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşları içeren faaliyetler toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan ve proje dâhilinde yerel imkânlarla 2017 yılından itibaren "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" adıyla yürütülmektedir.

Dünyada ve ülkemizde görülen COVID-19 salgınından dolayı okulların uzaktan eğitime devam etmesi, sosyal etkinliklerin iptal edilmesi vb. nedenlerle 2020 ve 2021 yıllarında planlanan hedefler tam olarak gerçekleştirilememiştir.

Genel Müdürlüğümüze bağlı proje kapsamındaki okullardan toplum hizmeti alan vatandaşların beğenisini kazanan, yerel ve ulusal basının dikkatini çeken "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesinin 2022 yılında da devam etmesinin mesleki eğitimi tanıtma, yönlendirme ve rehberlik çalışmalarına katkı sağlayacağı öngörülmektedir.

Bu nedenle 2022 yılının Ocak ayından başlamak üzere Temmuz ve Ağustos ayları dışında kalan ayların her birinde ihtiyaç sahibi aileye ulaşmanın yanı sıra toplum hizmeti kapsamında değerlendirilebilecek çalışmalar için COVID-19 tedbirleri de dikkate alınarak "Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi Sosyal Etkinlik Uygulama Esasları" hazırlanmıştır.

Yönetmelikler kapsamında hazırlanan söz konusu projenin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitimi'nin genel amaçlarına uygun olarak yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara uygun olacak şekilde, denetimleri ilgili okul, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere öncelikle ders saatleri dışında, zorunlu hâllerde ders saatleri içinde "Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi Sosyal Etkinlik Uygulama Esasları" klavuzuna bağlı kalarak yürütülmesi uygun görülmektedir.

Uygulama esasları için  meb_iys_dosyalar/73/01/808364/dosyalar/2022_02/06125633_26120041_meslek_lise_aileler.docx.

Kaynak: Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü